Deputații Platformei DA, PAS, „Pro Moldova” și PDM au boicotat ședința Parlamentului
Politic 4 decembrie 2020, 20:23 | 1351

Deputații Platformei DA, PAS, „Pro Moldova” și PDM au boicotat ședința de astăzi a Parlamentului. Rând pe rând, deputații din opoziție au ieșit în fața presei și au anunțat că nu doresc să participe la „nunta anului” dintre PSRM și Șor și nici să facă agenda corupților de la putere.

MIHAI POPȘOI, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate: "Noi la această ședință plenară de la ora 15.00 nu vom participa pentru că ceea ce s-a întâmplat ieri este absolut ilegal. Acele votări de legi, ceea ce s-a întâmplat astăzi după ședința biroului permanent este la fel ilegal și această sfidare nu mai poate continua."

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreședintele Platformei DA: "În asemenea circumstanțe, Platforma DA unanim a decis să nu participăm în această ședință care încununează, legalizează nunta. Noi am spus deja de câteva ori că căsătoria deja este, căsătoria civilă. Dar iată deja de astăzi acest lucru va fi legitimat și noi să fim acolo să strigăm „gorika” nu dorim."

AVEL FILIP, liderul PDM: "Partidul Democrat refuză să participe la nunta anului - un show de prost gust organizat ieri și care va continua și astăzi. Fracțiunea Partidului Democrat va boicota ședința de azi a Parlamentului. Oamenii nu vor mai răbda. Oamenii au spus clar la alegerile prezidențiale că vor altceva."

Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, a fost prezent câteva minute la începutul ședinței, apoi a părăsit ședința.

ANDRIAN CANDU, liderul Pro Moldova: "Această majoritate parlamentară nou-formată din socialiști, echipa Șor și cei care, cu regret, au plecat din echipa „Pro Moldova” au altă agendă decât agenda cetățenilor și sigur că noi condamnăm inclusiv cele întâmplate ieri și ce se întâmplă astăzi în Parlamentul Republicii Moldova și nu vom participa la acest spectacol de prost gust."

Așa că la ședința Parlamentului au participat doar deputații socialiști, cei ai Partidului Șor și transfugii care, după ce a fugit Plahotniuc din Moldova, au schimbat trei partide.

Opinia ta contează. Comentează!