Patrula Jurnal TV, 15 Noiembrie

Prezentată de Vlad Marcoci

O anchetă jurnalistică îl inculpă pe șeful fracțiunii parlamentare a socialiștilor, Corneliu Furculiță. Jurnaliștii de la NordNews au publicat mai multe interceptări telefonice din care rezultă că Furculiță ar fi făcut uz de autoritatea sa politică pentru a-l scăpa de dosar penal pe nepotul său prins de poliție în stare de ebrietate la volan.

Un copil de 11 ani a ajuns la spital în stare gravă, după ce s-a intoxicat cu alcool, într-un sat din raionul Șoldănești. Sora băiatului l-a găsit inconștient și a chemat medicii.

Căutat de organele de drept din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc ar fi obținut, recent, și cetățenia Turciei. Potrivit informației apărute în presă, Plahotniuc, care a fugit de aici după ce a pierdut puterea în iunie 2019, ar fi adăpostit de regimul Erdogan din luna august 2020.

Clădirea Guvernului a fost pichetată de către un grup de manifestanți. Organizatorul acțiunii de protest, Valentin Eșanu, afirmă că Executivul încearcă se instituie monopol pe piața neferoaselor. Manifestanții au adus cu ei butoaie din metal și bețe, în încercarea de a atrage atenția asupra problemelor existente.

Opinia ta contează. Comentează!