Jurnalul orei 15, 3 Mai
Jurnalul orei 15:00 3 mai 2021, 16:29 | 1464

Prezentat de Eugenia Apostu

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat de justiția de la București la închisoare cu executare pentru trafic de influență și spălare de bani, se află din nou la libertate. Acesta fusese arestat toamna trecută după ce fostul președinte Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească, iar procurorii l-au învinuit de ”fals în declarații la depunerea cererii de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova”. Avocații lui Rizea au contestat decretul lui Dodon, pentru că documentul a fost întocmit cu greșeli și nu conținea datele de identificare ale fostului deputat român. Între timp, cât procesul de judecată privind decretul continuă, au expirat cele 180 de zile care permit menținerea unei persoane în arest în vederea extrădării ei.

Evenimente tragice au curmat viața unor persoane chiar în ziua de Paști. Un incident s-a produs într-o localitate din Hâncești, unde o femeie, în vârstă de 61 de ani, a decedat, după ce s-ar fi stropit cu kerosen și s-ar fi incendiat. Un alt caz nefericit a avut loc în seara de Paști la Durlești. O femeie de 35 de ani ar fi fost omorâtă în bătaie de soțul ei. La fața locului au intervenit polițiștii, pentru a investiga circumstanțele.

Decretul privind dizolvarea Parlamentului a fost publicat în „Monitorul Oficial”. Este vorba de documentul semnat de președintele Maia Sandu pe 28 aprilie, care mai stabilește că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie.

”Informaţia ca bun public”! Acesta este genericul din acest an al Zilei mondiale a Libertăţii Presei, marcată pe 3 mai. Sloganul scoate în evidenţă faptul că jurnalismul este un element vital, afirmă ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. Potrivit diplomatului, Uniunea Europeană va rămâne un aliat puternic, un susţinător al presei independente din Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie