Jurnalul orei 15, 18 Aprilie
Jurnalul orei 15:00 18 aprilie 2024, 20:24 | 512

Prezentat de Vasile Luchianu

Doi presupuşi spioni ruşi au fost arestaţi în Germania pentru că ar fi plănuit atacuri de sabotaj, cu scopul de a submina sprijinul militar pentru Ucraina. Cei doi sunt suspectaţi că au activat pentru „un serviciu de informaţii străin”, ceea ce procurorii califică drept un „caz deosebit de grav”.

Mai mulți experți naționali și internaționali, dar și oficiali de la Chișinău, au încercat astăzi să identifice soluții pentru combaterea dezinformării. Specialiștii dau alarma și spun că fenomenul dezinformării s-a acutizat în ultimii ani nu doar în Republica Moldova, ci și în alte țări. Conferința, care a avut loc la Universitatea de Stat, face parte dintr-o serie de evenimente organizate de Comitetului Economic și Social European.

Cea mai bună decizie a actualului Parlament European a fost în privința Republicii Moldova, care a obținut statutul de țară candidat pentru aderarea în spațiul comunitar. Despre acest lucru a vorbit președintele legislativului european, Roberta Metsola, într-un interviu acordat trimisului nostru special la Bruxelles, Iulia Sarivan. Guvernul de la Chișinău va avea tot sprijinul necesar și după alegerile europene din iunie curent, a subliniat Roberta Metsola.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie