Dintre toți civilii din Ucraina, cei mai expuși riscului sunt vârstnicii, potrivit unui raport al Amnesty International
Externe 6 decembrie 2022, 20:04 | 290

Dintre toți civilii din Ucraina, cei mai expuși riscului sunt vârstnicii. Despre acest lucru scrie Euronews, care face trimitere la un recent raport al organizației Amnesty International. Potrivit experților, după evacuarea din zonele de război, oamenilor în etate, mulți cu dizabilități, le este greu să găsească locuințe, stau în sărăcie.

Raportul este intitulat „Odinioară aveam o casă”. Amnesty International notează că în cazul vârstnicilor există o probabilitate mai mare să fie uciși sau răniți. Iată și explicația organizației.

LAURA MILLS, reprezentantă a Amnesty International: "Adesea sunt forțați să rămână în zone care sunt bombardate constant de armata rusă. Ei nu se pot ascunde întotdeauna într-un adăpost antiaerian, așteaptă adesea ca bombardamentul să se încheie chiar în apartamentele lor, unde sunt expuși unui risc înalt de a fi uciși sau răniți."

Persoanele de 60 de ani și peste această vârstă reprezintă aproape un sfert din populația Ucrainei. Conform Oficiului Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, mai bine de o treime dintre civilii, care au murit din februarie, când Rusia a declanșat războiul, și până în septembrie, reprezintă oamenii de peste 60 de ani.

Opinia ta contează. Comentează!