Mihai Constantinescu, în vârstă de 73 de ani, a murit pe patul unui spital din București
Cultură 30 octombrie 2019, 15:41 | 3007

A murit Mihai Constantinescu. Artistul s-a stins la 73 de ani, după un stop cardio-respirator. Din luna mai a acestui an, celebrul compozitor și cântăreț era în comă indusă, la Spitalul de Urgență Floreasca din București.

Discret, așa cum a fost de-a lungul timpului, Mihai Constantinescu a părăsit această „lume minunată” răpus de problemele cardiace, acutizate în ultimii ani. Artistul își anulase în luna martie câteva concerte din cauza stării de sănătate, iar două luni mai târziu a suferit un stop cardio-respirator. Medicii de la Spitalul de Urgență Floreasca au reușit atunci să-l resusciteze, dar nu au mai putut face la fel marți, când inima compozitorului a cedat. Unul dintre artiștii simbol ai muzicii ușoare românești, Mihai Constantinescu lasă în urmă zeci de șlagăre fredonate de mai multe generații.

Născut pe 4 ianuarie 1946, în București, Mihai Constantinescu a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport în 1973, după ce, cu un an înainte, terminase cursurile Școlii Populare de Artă. În televiziune a debutat în 1971.

Copiii i-au iubit vocea, chiar înainte de a ști cine stă în spatele ei. Mihai Constantinescu i-a dat viață lui Scăpărici din producția „Maria Mirabela” și şi-a pus amprenta pe coloana sonoră a filmului lansat în 1981.

În anul 1999 a lansat melodia „Iubiți și câinii vagabonzi”, care s-a bucurat de o mare popularitate.

De-a lungul carierei, Mihai Constantinescu a avut numeroase turnee în Europa și peste Ocean, în Statele Unite. Ultimii ani și i-a petrecut într-un con de umbră, dar copiii de altădată, adulții de astăzi, nu l-au uitat.

Opinia ta contează. Comentează!