Un atac armat a făcut duminică trei morţi şi mai mulţi răniţi într-un centru comercial din Copenhaga
Externe 4 iulie 2022, 16:41 | 461

Un atac armat a făcut duminică trei morţi şi mai mulţi răniţi într-un centru comercial din Copenhaga. Un tânăr danez de 22 de ani, înarmat cu o puşcă de mari dimensiuni, a fost arestat la scurt timp după sosirea poliţiei. Atacul a avut loc în vecinătatea galeriei comerciale Fields, situată între centrul oraşului şi aeroportul capitalei daneze.

"Sunt trei morţi şi mai mulţi răniţi, trei dintre ei în stare critică", a declarat inspectorul-şef al poliţiei din Copenhaga, Soeren Thomassen, într-o conferinţă de presă.

Motivele suspectului, descris de poliţie drept un "etnic danez" de 22 de ani, rămân neclare. El era cunoscut de poliţie, "dar numai periferic", a explicat Thomassen. "Nu era cineva pe care îl cunoaşteam în mod special", a adăugat inspectorul-şef.

Tragedia a avut loc în după amiaza zilei de duminică. Potrivit martorilor, suspectul a încercat să atragă în capcană victime, spunând, de exemplu, că arma lui este falsă pentru a le determina să se apropie. "Era suficient de psihopat încât să urmărească oamenii, dar nu fugea", a declarat un martor intervievat de televiziunea publică DR.

Când s-au auzit primele împuşcături, peste o sută de persoane s-au repezit să iasă din centrul comercial. Alţii au fost nevoiţi să se ascundă înăuntru.

A fost înfiinţată o celulă de criză, potrivit primarului oraşului Copenhaga, precum şi un centru de consiliere psihologică. Poliţia nu a oferit nicio indicaţie cu privire la motivele atacului armat.

Ultimul atentat la Copenhaga a avut loc pe 14 şi 15 februarie 2015, când focuri de armă cu motivaţie islamistă au făcut doi morţi şi cinci răniţi.

Opinia ta contează. Comentează!