Jurnalul orei 15, 2 Martie
Jurnalul orei 15:00 2 martie 2023, 16:33 | 551

Prezentat de Vasile Luchianu

În Republica Moldova este marcată astăzi Ziua Memoriei, pentru comemorarea eroilor căzuţi în luptele din 1992 pentru apărarea integrităţii teritoriale şi a independenţei. Amintirile sunt vii, iar rănile încă mai dor. A fost un război, nu un conflict, spun cei care au luptat cu separatiștii sprijiniți de Armata rusă. Veteranii, rudele celor căzuți în războiul de la Nistru au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, și la cel al Maicii Îndurerate.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, rămâne fără un adjunct, cel puțin până la mijlocul lunii curente. Candidatura lui Octavian Iachimovschi nu a fost examinată în ședința de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor. S-a întâmplat după ce ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a spus că se va abține de la examinare, iar Consiliul nu a întrunit cvorum.

Poliția l-a reținut pe un bărbat din Chișinău, care ar fi pretins și primit 20 de mii de euro de la o femeie sub pretextul că ar putea influența decizia într-un dosar penal, aflat la procurorii din Drochia.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie