„Metalferos”, dintr-o schemă în alta
Economic 21 februarie 2020, 21:38 | 2502

Partidul Socialistilor si Partidul Democrat si-au impartit controlul asupra companiei „Metalferos”, care aduce venituri lunare ilicite de aproximativ un milion de dolari. Declaratia a fost facuta de Valentin Esanu, presedintele Asociatiei Patronale a Metalelor, in cadrul unei conferinte de presa. Nemultumit de faptul ca „Metalferos” a monopolizat piata, Esanu a anuntat ca organizeaza, pentru data de 1 martie, o actiune de protest, in Piata Marii Adunari Nationale.

Valentin Eșanu spune că există mai multe firme ”căpușă”, controlate de Andronachi, iar acestea cumpără fierul uzat de la colectori și îl vând mai scump companiei Metalferos, care la rândul ei îl duce la Râbnița. Astfel, acele firme ar obține aproximativ un milion de dolari lunar. Asta în timp ce alte companii nu au acces la Metalferos. Eșanu spune că întreprinderea Metalferos urmează a fi privatizată păgubos de către oameni afiliați Uzinei Metalurgice din Râbnița.

Eșanu spune că nu a primit vreun răspuns de la Președinție. În afară de asta, el afirmă că că atunci când a fost audiat în calitate de martor la Procuratura Anticorupție a văzut unele date importante din ”dosarul Metalferos”.

În cadrul conferinței de presă, Valentin Eșanu a anunțat că pe 1 martie va desfășura o acțiune de protest civic în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a cere demiterea Guvernului și alegeri parlamentare anticipate.

Șefa Secției Protocol și comunicare a Președinției, Carmena Lupei, nu a fost de găsit pentru o reacție. Nici șefa serviciului de presă a PSRM, Irina Astahova, nu ne-a răspuns la apel. Am reușit să vorbim cu președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov.

Pe Vladimir Andronachi nu l-am găsit pentru o reacție. Dumitru Diacov ne-a spus că va încerca să caute numărul de telefon al lui Andronachi, colegul lui de partid, dar nu ne-a mai contactat. 

Opinia ta contează. Comentează!