Image-Description
Ion Ceban și-a lansat campania pentru Primăria Chișinău și vrea un „duel” prietenos cu Andrei Năstase
Politic 9 septembrie 2019, 14:02 | 1840

Socialistul Ion Ceban și-a lansat astăzi, 9 septembrie, campania electorală pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, prin intermediul unui eveniment organizat în preajma cafenelei Guguță din Grădina publică „Ștefan cel Mare”, unde a declarat că și-ar dori ca „duelul” său cu liderul PPDA, Andrei Năstase, să fie unul prietenos.

„Dezbaterile din campania electorală trebuie să fie de idei, de soluții. Nu cred că domnul Năstase este împotriva acțiunilor anticorupție de la Primărie, nu cred că este împotriva drumurilor bune , nu este împotriva unor proiecte sociale”, a spus Ceban, precizând că ar vrea ca în Consiliului Municipal Chișinău (CMC) să se formeze o replică a alianței PSRM –ACUM.

Socialistul nu și-a prezentat programul electoral, dar a declarat că va atrage atenția la dezvoltarea infrastructurii, a transportului public și la administrarea eficientă a bugetului municipal.

„În primăria Chișinău nu a fost întotdeauna foarte mare deficit de resurse financiare. În schimb, primăria Chișinău a avut, pe parcursul a multor ani, un mare deficit de bun simț și de responsabilitate, de dorință sinceră de a face ceva”, a mai declarat Ceban, care a venit însoțit de un grup de persoane, în special tineri, unii dintre care, aparent, elevi. Întrebat dacă aceștia nu sunt cumva minori, Ceban a spus, după un moment de ezitare: „Nu cred că sunt minori. Vedem dacă există vreo problemă legată de școală”.

Ion Ceban este printre primii candidați înregistrați oficial de Consiliul Electoral de Circumscripție, la sfârșitul săptămânii trecute. Tot atunci, PSRM a prezentat și lista candidaților în Consiliul Municipal Chișinău, pe care se regăsesc foștii deputați socialiști Elena Hrenova și Marina Rădvan, dar și mama lui Ion Ceban, Eugenia Ceban.

Ion Ceban a mai candidat la funcția de primar al Capitalei în 2018, când a pierdut, în turul II, în fața liderului Platformei DA, Andrei Năstase. Rezultatele scrutinului au fost, însă, invalidate de justiția moldovenească, fapt care a provocat un amplu scandal politic și critici la nivel internațional la adresa fostei guvernări.

Opinia ta contează. Comentează!