Jurnalul orei 15, 27 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 27 ianuarie 2022, 19:01 | 770

Prezentat de Vasile Luchianu

Procurorii anticorupție au percheziționat astăzi casa și biroul șefei Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci. După percheziții, Antoci a rămas la muncă în biroul său. Aceasta nu a ieșit să discute cu jurnaliștii. Serviciul de presă al ANI susține că acțiunile desfășurate de procurori sunt efectuate în cadrul unui proces penal pornit în rezultatul informațiilor anterioare apărute în spațiul public. Într-o scrisoare anonimă se menționa că Rodica Antoci ar fi responsabilă de o serie de ilegalități comise în procesul de gestionare a banilor instituției. Procuratura nu a explicat deocamdată în cadrul cărui dosar au avut loc perchezițiile.

Statisticile despre COVID contează, dar ele nu sunt decât niște cifre. Ele impresionează, dar nu atât de mult precum o vizită în Secția de reanimare cu intubați. Acolo, în spatele cifrelor, am găsit tineri, bătrâni, gravide, oameni care au avut planuri mari. Acum scopul lor e unul singur: să rămână vii. Nu toți reușesc însă. Vinovat e virusul COVID, inamicul nostru comun, invizibil și imprevizibil. În loc să-l combatem, noi continuăm să manifestăm un comportament inadecvat, spun medicii. Deseori virusul nu se manifestă în niciun fel. Apoi lovește dur astfel încât pacientul ajunge la aparatul de respirație artificială. Cât de important e să apreciem corect gravitatea bolii, aflați din reportajul realizat în boxa infectaților de către Diana Popa.

Autoritățile insistă pe respectarea în continuare a normelor de protecție, dar nu toți cetățenii cred că merită să depună vreun efort. Lumea pare relaxată, chiar dacă ministerul Sănătății raportează de câteva zile încoace recorduri nedorite de îmbolnăviri cu Covid. În transportul public, pasagerii cu mască sunt priviți cu uimire, deseori, de către cei fără. La piața centrală, aceiași stare de lucruri. Imediat ce li se i-a termometria la intrare, mulți cumpărători sau vânzători consideră că masca de protecție este un obiect inutil.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie