Jurnalul orei 15, 29 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 29 decembrie 2021, 16:55 | 997

Prezentat de Eugenia Apostu

Igor Dodon s-a prezentat astăzi la Procuratura Generală, unde a fost chemat să dea mărturii în dosarul „Energocom”. Este vorba de schema, prin care bugetul de stat a fost prejudiciat cu circa 124 de milioane de lei, în 2008, când Dodon era ministru al Economiei. Tot astăzi, Dodon a fost obligat să se prezente la audieri ori de câte ori este citat de procurori. El zice că nu poartă nicio vină.

Peste 40 de salvatori au fost alertați, în ultimele 24 de ore, la misiuni de tractare, deblocare a mijloacelor de transport, dar și la ajutorarea oamenilor aflați în dificultate din cauza condițiilor meteo. Inspectoratului General pentru Situații de Urgență ne anunță că în raionul Ungheni, o ambulanță s-a împotmolit în zăpadă, dar a fost scoasă la timp. O intervenție similară a avut loc în raionul Strășeni.

Formarea podului de gheață pe suprafața bazinelor acvatice din țară și vacanța de iarnă a elevilor i-a determinat pe salvatori să atenționeze populația în legătură cu pericolul la care se expun atunci când se aventurează să meargă pe gheață. Salvatorii vor monitoriza iazurile şi lacurile din țară pe tot parcursul sezonului rece în încercarea de a preveni pericolele care pot să apară.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie