Jurnalul orei 15, 2 Februarie
Jurnalul orei 15:00 2 februarie 2024, 19:41 | 533

Prezentat de Vasile Luchianu

Lumina s-ar putea scumpi pentru consumatorii din centrul și sudul Republicii Moldova. La nici trei luni de la cea din urmă ieftinire, Premier Energy cere Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să majoreze tariful cu 38 de bani.

Consiliul municipal Chișinău s-a întrunit astăzi în prima sa ședință. După mai multe tentative eșuate, aleșii locali au convenit, totuși, să abordeze chestiunile incluse pe ordinea zi. În sala de ședințe au intrat însă mai multe persoane, printre care asistenți sociali personali, profesori, părinți ai elevilor, oameni în etate, care le-au cerut consilierilor să rezolve problemele existente în societate.

Referendumul anunțat de președintele, Maia Sandu, privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, ar urma să fie unul constituțional. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV. Oficialul a menționat că acest lucru este necesar pentru a consfinți în Legea Supremă parcursul european al Republicii Moldova. Referendumul constituțional este cel mai important exercițiu de implicare a societății în chestiunile stringente ale unui stat, ne-a explicat expertul în drept constituțional, Nicolae Osmochescu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie