Directorul „Apă-Canal Cahul” și administratorul unei companii private au fost reținuți pentru 72 de ore
Justiţie 11 mai 2022, 17:35 | 838

Directorul „Apă-Canal Cahul” și administratorul unei companii private au fost reținuți astăzi pentru 72 de ore, ne anunță Procuratura. Cei doi sunt bănuiți de corupere pasivă și activă.

Potrivit unui comunicat emis de procurori, întreprinderea “Apa-Canal” Cahul a contractat în luna septembrie trecut servicii de 23 de mii de lei, de la o întreprindere individuală, care să pregătească setul de acte necesar pentru participare la o licitație. Aceasta era organizată de o asociație obștească, finanțată din fonduri europene, și presupunea executarea lucrărilor de extindere a rețelelor de apeduct în satul Văleni, raionul Cahul, în sumă de aproximativ un milion de lei. Întreprinderea „Apă Canal Cahul” a fost cea care a câștigat licitația și urma să asigure lucrările de construcție.

Contrar contractului semnat cu asociația obștească, prin care se interzicea cedarea obiectului către alți antreprenori, directorul întreprinderii ar fi semnat un contract cu un alt agent economic, al cărui administrator îi este un apropiat și l-ar fi împuternicit să execute lucrările, chiar dacă acesta nu avea licență pentru desfășurarea unui asemenea gen de activitate.

Pentru favorizarea antreprenorului, directorul întreprinderii Apă Canal Cahul ar fi primit drept recompensă o vacanță pentru familia sa.

Opinia ta contează. Comentează!