Jurnalul orei 17, 30 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 30 ianuarie 2023, 17:59 | 887

Prezentat de Vasile Luchianu

Condamnă războiul din Ucraina, dar păstrează la loc de cinste simbolurile țării-agresor. Se întâmplă în școala din satul Dereneu, raionul Călărași. Într-o sală de clasă sunt afișate drapelul, stema și imnul Federației Ruse. Directorul și profesorii afirmă că aceste lucruri sunt necesare pentru a-i educa pe copii. ”Simbolurile reprezintă limba pe care o studiem în școală”, afirmă dascălii instituției cu predare în limba română.

Fostul consilier al Secției consulare din cadrul Ambasadei Republicii Moldova la București, pus sub învinuire într-un dosar de abuz de serviciu, a restituit o altă parte din prejudiciul cauzat bugetului de stat, în valoare de 305 mii de lei.

Fostul director al CFM, Iurie Topală, învinuit de abuz în serviciu, va sta 30 de zile în arest la domiciliu. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a dispus transferarea după ce Topală a stat trei luni în Penitenciarul nr.13. ”Ancheta nu este de acord cu această decizie, dar legea nu prevede contestarea ei în fază judiciară”, ne-a spus ofițerul de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Emil Gaitur.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie