Jurnalul orei 15, 16 Februarie
Jurnalul orei 15:00 16 februarie 2022, 18:14 | 669

Prezentat de Eugenia Apostu

În anul trecut, în Republica Moldova erau înregistrate 717 mii de automobile, în creștere cu 39 de mii față de anul precedent. Această creștere a importului de mașini este una record, fiind cu 30% mai mare decât media pentru ultimii cinci ani. Sunt constatările unei analize efectuate de expertul economic, Veaceslav Ioniță.

Călătoriile cu transportul public vor fi mai scumpe, începând cu 1 martie. Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. Tariful va fi modificat diferențiat. Spre exemplu, pentru a ajunge din Chișinău la Bălți, cetățenii vor plăti 95 de lei, cu 15 lei mai scump față de prețul actual. Un ordin privind majorarea va fi semnat astăzi, după ședința Guvernului.

Ședința ANRE de astăzi, la care urma să fie decisă majorarea tarifelor la energia electrică, a fost amânată subit pentru săptămâna viitoare. Potrivit mold-street, amânarea s-ar explica prin faptul că Centrala de la Cuciurgan a venit cu o ofertă tentantă pentru autoritățile de la Chișinău - și anume curent ieftin. Întreprinderea s-ar angaja să livreze încă un an, energie la prețul actual de 5,35 de cenți pentru un kilowatt oră. În aceste condiții, licitația pentru procurarea energiei electrice din surse alternative ar putea fi anulată.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie