Gala premiilor Globurile de Aur a fost organizată la Hollywood
Monden 6 ianuarie 2020, 19:53 | 1661

Sezonul premiilor din industria cinematografică a început în 2020 cu decernarea Globurilor de Aur. Ceremonia a avut loc la Hollywood, iar pe covorul roșu s-au perindat nume grele din domeniu. Marii câștigători ai galei au fost regizorii Quentin Tarantino și Sam Mendes. De un moment special a avut parte și actorul Tom Hanks, care s-a bucurat de un premiu pentru întreaga activitate.

Lungmetrajele „1917”, regizat de Sam Mendes, şi „A fost o dată la... Hollywood”, de Quentin Tarantino, au fost desemnate marile câştigătoare ale celei de 77-a gale a premiilor Globurile de Aur. Producția „1917” s-a impus la categoria cel mai bun regizor şi cel mai bun film-dramă. În schimb, „A fost o dată la... Hollywood” a câştigat trofee la categoriile musical/comedie, scenariu şi actor în rol secundar, premiu care i-a revenit lui Brad Pitt. În discursul său, el a ales să-i mulțumească lui Leonardo DiCaprio, alături de care a jucat în producția lui Tarantino.

Leonardo DiCaprio a fost și una dintre țintele gazdei Ricky Gervais, care a glumit pe seama vieții amoroase a celebrului actor.

Pentru interpretarea rolurilor principale au fost premiaţi Joaquin Phoenix pentru „Joker” și Renee Zellweger, pentru „Judy”.

Vădit emoționat, actorul Tom Hanks a primit trofeul onorific pentru contribuţia la cinematografie.

La categoria programe de televiziune s-a impus miniseria „Chernobâl”. Globurile de Aur sunt oferite de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood. 

Opinia ta contează. Comentează!