NATO susține aderarea Moldovei la UE
Politic 6 iunie 2023, 19:55 | 489

Cooperarea dintre Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică este mai puternică și mai strânsă ca niciodată. Declarația a fost făcută de secretarul general adjunct al Alianței Nord Atlantice, Mircea Geoană, într-un briefing la Bruxelles, după întrevederea cu ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău, Nicu Popescu. Principalul subiect al discuției a fost securitatea în regiune, în contextul războiului neprovocat pornit de Rusia în Ucraina.

Nivelul cooperării dintre Republica Moldova și NATO a crescut pe fundalul invaziei brutale a Rusiei în Ucraina, a spus secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

MIRCEA GEOANĂ, secretar general adjunct al NATO: "Aliații sprijină integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană și o să vă ajutăm să implementați reformele necesare în calea spre integrarea europeană. Viitorul Republicii Moldova este în familia democrațiilor europene. Așteptăm să ne întâlnim la Summitul NATO din luna iulie, la Vilnius."

Potrivit lui Nicu Popescu, pe parcursul ultimelor trei decenii, NATO a sprijinit democrația în Republica Moldova, procesul de reforme și stabilitatea țării noastre.

NICU POPESCU, ministrul de Externe al Republicii Moldova: "În contextul agresiunii brutale a Rusiei în Ucraina, într-un moment foarte periculos în istoria continentului european, este mai important ca niciodată pentru Moldova să nu fie singură, să-și întărească parteneriatele cu organizațiile și statele care susțin democrația Republicii Moldova, libertatea Moldovei și calea noastră spre familia europeană."

Pe 11 iulie curent, la Vilnius, urmează să aibă loc următorul Summit NATO. La eveniment sunt așteptați să participe și oficiali din Republica Moldova. Tot atunci, Suedia ar putea adera la Alianța Nord-Atlantică, după ce Turcia s-a opus procesului și a stabilit mai multe condiționalități, pe care Stockholm-ul le-ar fi realizat deja.

Opinia ta contează. Comentează!