Patrula Jurnal TV, 28 Februarie

Prezentată de Vlad Marcoci

Caz oripilant la Durlești. O femeie de 66 de ani a fost ținută moartă la balcon timp de două zile, pentru că familia nu putea obține actul de deces. Unul dintre feciorii bătrânei a fost trimis de la poliție, la medicul de familie și invers de câteva ori. În timp ce instituțiile care urmau să deblocheze situația își pasau responsabilitatea, cadavrul femeii a început să se descompună.

Patru persoane, printre care trei minori, au ajuns la spital cu diferite răni, în urma unei explozii într-un bloc de pe strada Independenței din Chișinău. Deflagrația a avut loc la bucătăria comună de la etajul doi al blocului cu șase nivele. Pompierii cred că locatarii exploatau incorect instalațiile de gaze naturale.

Secretarul general al Aparatului președintelui, Andrei Spânu, a jonglat ani buni cu mai multe companii, inclusiv prin zone offshore. Constatarea apare într-o investigație RISE-Moldova. Numele lui este legat de jurisdicții precum Cipru, Hong Kong, Delaware și Belize. Mai mult, pe când era ministru adjunct al Tineretului și Sportului, Spânu s-a aflat în incompatibilitate de funcții. S-a întâmplat la intersecția anilor 2015-2016, când, în paralel, a administrat activitatea unei firme din Hong Kong care, în ultimii ani, i-a adus aproape 8 milioane de lei. După apariția investigației jurnalistice, socialiștii au sesizat Procuratura Generală, Autoritatea Națională de Integritate și Comisia Electorală Centrală.

Opinia ta contează. Comentează!