CSM a aprobat raportul lui Munteanu
Justiţie 15 aprilie 2024, 20:30 | 613

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat raportul Comisiei de evaluare externă a lui Ion Munteanu, candidat pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Ion Munteanu corespunde criteriilor de integritate etică și financiară, se arată într-un comunicat al CSM. În același timp, Procuratura Anticorupție anunță că a finalizat examinarea procesului penal privind organizarea concursului pentru funcția de procuror general. S-a constatat că membrul CSP, Olesea Vârlan, a folosit intenționat situația de serviciu, manifestată în evaluarea cu rea-credință a lui Ion Munteanu pentru funcția de procuror general.

Ion Munteanu a fost prezent la ședința CSM din 2 aprilie, când membrii Consiliului urmau să accepte raportul Comisiei de evaluare externă în privința lui, însă chestiunea a fost scoată de pe ordinea de zi. Atunci, membrii CSM au decis, cu nouă voturi „pro”, să amâne examinarea subiectului, argumentând că dosarul care îl vizează pe Ion Munteanu este voluminos și necesită mai mult timp pentru examinare. Este vorba despre 668 de documente și 5 mii 244 de file, majoritatea de ordin financiar, declara președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman. Comisia Vetting a identificat cel puțin cinci suspiciuni, care trebuie verificate în contextul tuturor înscrisurilor anexate, a punctat acesta.

Potrivit surselor noastre confidențiale, neclaritățile țin de un apartament de 650 de mii de euro în orașul Brașov, cheltuieli de mii de euro peste hotare, dar și dubii privind vânzarea unei companii de construcție, cu 5 mii 400 de lei, de către soția actualului procuror general interimar. Ion Munteanu a candidat recent și pentru funcția de procuror general, în cadrul concursului organizat de Consiliul Superior al Procurorilor. Acesta s-a clasat pe locul doi, însă CSP a anulat rezultatele concursului din cauza punctajelor reprobabile acordate de către un membru al Consiliului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie