Jurnalul orei 17, 6 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 6 septembrie 2021, 19:05 | 1205

Prezentat de Vasile Luchianu

Procurorul general Alexandr Stoianoglo spune că este convins că, în vestita pungă neagră pe care Vladimir Plahotniuc i-a oferit-o lui Igor Dodon în iunie 2019, erau bani. Totuși, Stoianoglo insistă că nu sunt suficiente probe pentru inculparea fostului șef de stat. Pe de altă parte, fostul deputat Iurie Reniță îl contrazice. Potrivit lui, probe sunt, iar în susținerea afirmației sale a prezentat noi documente din procesul penal care a fost clasat de Procuratura Anticorupție în iulie 2019.

Banca Națională a Moldovei a majorat rata de bază cu un punct procentual. Se întâmplă pentru a doua oară în mai puțin de 40 de zile și după o perioadă de doi ani în care rata de bază a fost doar în scădere. BNM își explică decizia de politică monetară prin dorința de a atenua riscurile și presiunile inflaționiste. Altfel spus, BNM își propune să tempereze creșterea prețurilor. Pe de altă parte, unii experți economici atenționează că majorarea ratei de bază va genera scumpirea creditelor și ar putea afecta creșterea economică.

Justiţia din Belarus a condamnat-o luni la 11 ani de închisoare pe opozanta Maria Kolesnikova, una din figurile importante ale mişcării de contestare din vara lui 2020, relatează AFP şi DPA. Sentinţa este cea mai recentă măsură din campania de reprimare a opoziţiei dusă de regimul Lukaşenko.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie