Avocat amendat pentru lipsă la proces
Justiţie 21 mai 2018, 18:53 | 2917

Avocatul unuia dintre cei patru foști colegi de celulă cu Andrei Brăguță, învinuiți că l-au torturat pe tânărul, care a murit în detenție în luna august trecut, a fost amendat cu o mie de lei. El nu s-a prezentat la proces nici după aproximativ o oră de așteptare și nici nu a răspuns la telefon, pentru a comunica care este motivul absenței. Ședința de judecată, în care urma să fie continuată audierea unui inculpat, a fost amânată.

Totodată, inculpatului al cărui avocat nu s-a prezentat în ședință, i-a fost acordat termen pentru a lua legătura cu acesta sau pentru a-și găsi un alt reprezentant în instanță, dacă cel din urmă nu vrea să-i mai apere interesele.

Precizăm că un fost coleg de celulă cu Brăguţă este cercetat în stare de arest, iar trei - în arest la domiciliu. Ei sunt învinuiți că l-au torturat pe tânărul care a murit în detenție, în luna august 2017. Iar trei gardieni sunt în arest la domiciliu, fiind acuzați că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă. Într-un alt dosar, 13 angajați ai Izolatorului de Detenție Provizorie al Direcției de Poliție Chișinău sunt învinuiți de tratament inuman și degradant, deoarece contrar obligațiilor de serviciu nu ar fi intervenit și l-ar fi lăsat pe Andrei Brăguţă să doarmă pe beton. Totodată, au fost inițiate cauze penale pentru exces de putere și încălcarea regulilor de acordare a asistenței medicale. Inculpații riscă până la opt ani închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE