Primul festival de film major de la declanşarea pandemiei începe astăzi în Veneția
Monden 1 septembrie 2020, 20:10 | 1152

Primul festival de film major de la declanşarea pandemiei cu noul coronavirus începe astăzi în Veneția. Evenimentul va fi mai puţin strălucitor în acest an, pentru că prezenţa de la Hollywood este mult redusă.

Proiecţiile se vor face cu respectarea distanţării fizice pentru spectatori, iar măştile sunt obligatorii. Un purtător de cuvânt a declarat că obişnuitele petreceri organizate cu ocazia deschiderii şi, respectiv, închiderii festivalului au fost anulate, iar unii actori şi regizori îşi vor prezenta filmele de la distanţă, prin sisteme de videoconferinţă.

Cinefilii vor trebui să achiziţioneze biletele şi să îşi rezerve locurile online din timp pentru că anumite locuri vor rămâne libere în conformitate cu liniile directoare aprobate. Participanţii sunt obligaţi să poarte măşti în timpul proiecţiilor, iar cei care vin din afara Europei vor trebui să facă un test Covid.

Actorii şi regizorii care participă fizic la festival nu vor intra în contact cu fanii amatori de autografe şi de fotografii, după ce organizatorii au ridicat practic un "zid", care separă ”covorul roşu” de strada principală. Festivalul se desfăşoară în mod oficial în perioada 2 - 12 septembrie, însă practic începe de marţi cu o proiecţie a documentarului "Molecole", al regizorului italian Andrea Segre, despre Veneţia în perioada de izolare şi carantinare din cauza noului coronavirus.

Din programul oficial al festivalului fac parte 63 de filme, dintre care 18 se află în cursa pentru Leul de Aur, 21 vor fi prezentate în afara competiţiei şi 19 vor fi prezentate în cadrul secţiunii Orizzonti, scrie AGERPRES.

Festivalul de film de la Veneția este este cel mai vechi festival de film din lume. Fondat în 1932, este alături de Festivalul Internațional de Film de la Cannes și Festivalul Internațional de Film de la Berlin. ”Leul de Aur” este trofeul cel mai important acordat de juriul Expoziției Internaționale de Artă cinematografică de la Veneția.

Opinia ta contează. Comentează!