Eșec în judecată pentru Avia Invest
Justiţie 20 decembrie 2023, 19:28 | 454

Avia Invest, compania afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, care din anul 2013 a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău, a pierdut procesul contra Agenției Proprietății Publice. Decizia a fost pronunțată astăzi de magistrații Curții Supreme de Justiție.

Avocații companiei Avia Invest au chemat în judecată Agenția Proprietății Publice pe 22 decembrie 2020. Ei au solicitat APP-ului să-și anuleze actul prin care a anulat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Aeroportului Internațional Chișinău și a terenului aferent acestuia. Dosarul a fost examinat în prima instanță de judecătorii de la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, iar ulterior la Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție. Acțiunea depusă de „Avia Invest” a fost însă respinsă de fiecare dată drept neîntemeiată, cu menținerea deciziei primei instanțe care i-a dat câștig de cauză APP-ului.

DECIZIA CURȚII SUPREME DE JUSTIȚIE: "Se respinge cererea depusă de Societatea cu Răspundere Limitată „Avia Invest”, reprezentată de avocatul Lunga Dmitri, cu privire la suspendarea executării deciziei instanței de apel în cauza intentată împotriva Agenției Proprietății Publice."

Aeroportul Internațional Chișinău a revenit oficial în gestiunea statului în data de 28 martie curent, după ce în 2013 a fost luat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani de „Avia Invest”. Șefa statului, Maia Sandu, i-a acuzat de acțiuni ilegale în privința aeroportului Chișinău pe fugarul Ilan Șor și pe fostul șef al PD Vladimir Plahotniuc. Ca urmare a acestei scheme, timp de nouă ani, statul a pierdut venituri în sumă de 1,6 miliarde lei, a declarat anterior șefa statului.

Opinia ta contează. Comentează!