Năstase va fi audiat în dosarul Manole
Politic 2 iulie 2019, 21:00 | 2855

Liderul Platformei DA Andrei Năstase va fi audiat în calitate de martor în dosarul fostei magistrate a Curții de Apel Chișinău Domnica Manole. Fosta judecătoare a spus că anterior au mai fost asemenea solicitări în privința lui Năstase, dar toate au fost respinse. Acum, demersul a fost acceptat și de completul de judecători, dar și de procuror. Ședința va avea loc mâine, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Ședința de astăzi a început cu o mustrare a președintelui completului de judecată, Serghei Lazari, care s-a arătat deranjat de susținătorii Domnicăi Manole, care se aflau în sală.

Judecătorul nu a ezitat să vină cu sfaturi nici în timpul ședinței de judecată.

Judecătorii au acceptat demersul avocatei Domnicăi Manole privind audierea în dosar a președintelui Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Andrei Năstase, ministru de Interne în Guvernul Sandu.

Demersul a fost acceptat și de procuror.

Domnicăi Manole i-a fost deschis dosar penal după ce în 2016 a hotărât să oblige Comisia Electorală Centrală să organizeze un referendum de modificare a Constituției, proces inițiat de Platforma Civică Demnitate și Adevăr. Consiliul Superior al Magistraturii a permis ridicarea imunității magistratei. Hotărârea CSM a fost criticată de reprezentanţii societăţii civile şi a provocat nedumerirea Delegaţiei Uniunii Europene şi a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chişinău. 

Opinia ta contează. Comentează!