Jurnalul orei 15, 27 Iulie
Jurnalul orei 15:00 27 iulie 2023, 20:29 | 500

Prezentat de Călin Jucovschi

Exercitarea dreptului de vot la alegerile locale din 5 noiembrie se va face în condiții speciale. Potrivit noilor prevederi ale Codului electoral, termenul înregistrării domiciliului sau reședinței temporare nu poate fi mai mic de trei luni, până la data primului tur de scrutin. Se face pentru a împiedica ”migrația artificială” a alegătorilor, spun autoritățile. În premieră, cetățenii vor putea vota și cu pașaportul.

Decizia Chișinăului privind activitatea Ambasadei ruse în Republica Moldova ”va lovi” direct în cetățenii moldoveni, iar măsurile concrete luate de Moscova vor fi anunțate în curând, afirmă Ministerul rus de Externe, după ce ieri, Chișinăul i-a cerut Moscovei să-și reducă numărul de diplomați acreditați în Republica Moldova. Astfel, 45 de angajați ai ambasadei ruse ar urma să plece acasă în următoarele două săptămâni.

Reforma justiției, inițiată de Partidul Acțiune și Solidaritate, ar fi mai rapidă, dacă ar exista o conlucrare între structurile implicate în combaterea corupției. ”Din păcate, colaborarea a fost modestă, pe alocuri”, afirmă președintele Comisiei parlamentare juridice numiri și imunități, Olesea Stamate. Tergiversarea din interiorul sistemului reprezintă unul dintre motivele, care au dus la întârzierea evaluării judecătorilor și procurorilor, a declarat Olesea Stamate în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie