Jurnalul orei 15, 15 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 15 septembrie 2021, 17:45 | 746

Prezentat de Eugenia Apostu

La mai puțin de două săptămâni de când procurorul general s-a adresat Curții Constituționale cu solicitarea de a suspenda acțiunea modificărilor legislative ce permit evaluarea și, posibil, demiterea sa înainte de termen, astăzi Alexandr Stoianoglo vine cu o nouă cerere. Acesta a depus o sesizare la Înalta Curte în care solicită ca procurorul general să fie exclus din componența Consiliului Suprem de Securitate, prezidat de șefa statului Maia Sandu.

Ministrul de Interne, Ana Revenco, susține că nu este rudă cu noul șef al Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov. Informații de acest gen au apărut în spațiul public după numirea lui Podarilov. Într-un interviu pentru Jurnal TV, ea a spus că nu are nicio legătură de rudenie cu fostul său adjunct din perioada când ambii activau în cadrul Centrului de Combatere a Traficului de Persoane.

Trei cetățeni ai Ucrainei și unul al Belarusului au fost reținuți ieri, în dosarul țigări de contrabandă cu avionul. Informațiile au fost prezentate astăzi într-o conferință de presă organizată de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Operațiunea de reținere s-a făcut după ce ofițerii au găsit în apropiere de satul Hlinaia Mică, raionul Edineț, un avion care se presupune că era folosit la transportarea ilegală a țigărilor în Uniunea Europeană.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie