Jurnalul orei 15, 8 Martie
Jurnalul orei 15:00 8 martie 2022, 18:21 | 961

Prezentat de Eugenia Apostu

Zeci de femei au ieșit astăzi, în centrul capitalei, la un marș al solidarității. Mitingul, devenit o tradiție de 8 martie de mai mulți ani, a avut un mesaj țintit pe războiul din Ucraina. Participanții au venit cu drapelul Ucrainei și cu pancarte pe care scria „Nu genocidului!”. Li s-au alăturat mai mulți refugiați, pentru care pacea ar fi cu siguranță cel mai frumos cadou de 8 martie.

Imagini sfâșietoare vin din Ucraina. Un băiat de numai cinci ani a fost filmat cum trece singur vama Medika din Polonia și plânge. Despre părinții lui nu se știe nimic, însă imaginea în care duce un pachet într-o mână și înaintează plângând a emoționat peste trei milioane de oameni.

Consiliul Uniunii Europene a declanșat procedura de examinare a cererilor de aderare la blocul comunitar depuse de Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Despre aceasta a anunțat președinția franceză a Consiliului UE. Între timp, Comis Europeană a anunțat că va oferi Ucrainei și Republicii Moldova un ajutor umanitar în valoare de 100 de milioane de euro pentru gestionarea crizei refugiaților.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie