Patrula Jurnal TV, 20 Decembrie

Prezentată de Călin Jucovschi

Procurorii au refuzat să pornească un proces penal în privința polițiștilor din sectorul Botanica al Chișinăului, chiar dacă aceștia au lăsat un condamnat să evadeze din instituție, imediat după reținere.Polițistul Alexandru Migorean, care ar fi permis acest lucru, afirmă că cel condamnat i-ar fi sursă de informații și ar trebui să-l păstreze la libertate. Migorean a scăpat de ancheta de serviciu, iar individul de 30 de ani a reușit să scape de închisoare. Cu un cazier impresionant, fugarul a fost prins, însă înainte să ajungă după gratii a reușit iar să fugă. Inspectoratul de Poliție Botanica nu vrea să comenteze acest caz.

Un alt semnal de alarmă din partea fostului șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, se referă la faptul că se încearcă legalizarea unei scheme noi de contrabandă cu țigări prin intermediul a două companii din regiunea transnistreană, care au paravan politic la Chișinău. Vasiloi a atenționat Procuratura Generală, Delegația Uniunii Europene, Misiunea EUBAM și autoritățile de la București. Reprezentanții Poliției de Frontieră au spus că nu comentează deocamdată aceste informații.

Reînmatricularea mașinilor va putea fi posibilă doar după ce proprietarii vor achita toate amenzile pentru nerespectarea Regulamentului circulației rutiere, în cazul în care acestea există. Inițiativa vine din partea Inspectoratului Național pentru Securitate Publică și, deocamdată, este doar la nivel de discuții instituționale. Unii șoferi susțin ideea și cred că asta îi va disciplina pe conducătorii auto.

Opinia ta contează. Comentează!