Patrula Jurnal TV, 21 Noiembrie

Analiza stării criminogene din țară, Cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Legislația actuală nu-i permite Centrului Național Anticorupție să-i pedepsească pe cei bănuiți de licitații frauduloase. Asta au declarat ofițerii CNA, care au fost audiați în săptămâna aceasta la comisiile parlamentare de resort. Potrivit ofițerilor, este nevoie de înăsprit legislația și la capitolul securizarea procesului, pentru a nu avea loc scurgeri de informații.

Fostul președinte al Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, a fost reținut, fiind cercetat penal pentru îmbogățire ilicită. Până a-l reține pe Gheorghieș, procurorii anticorupție și angajații Serviciului de Informații și Securitate au efectuat percheziții în fostul lui birou de serviciu, în mijloacele de transport și în alte locații. Ulterior, judecătorul a primit 20 de zile de arest în izolator.

Bunurile lui Vladimir Plahotniuc, în valoare de circa jumătate de miliard de lei, rămân sub sechestru. Este decizia Curții Constituționale, care a dat dreptate Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale.

Opinia ta contează. Comentează!