Jurnalul orei 17, 11 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 11 octombrie 2021, 18:22 | 1246

Prezentat de Vasile Luchianu

Fostul șef al Comisiei „Laundromat”, Inga Grigoriu, a publicat astăzi, în premieră, un set de documente care ar demonstra că procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, ar fi facilitat spălătoria rusească de peste 22 de miliarde de dolari. Documentele arată că buclucașul amendament din 2011 la Legea cu privire la spălarea banilor a fost propulsat de Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției, condus atunci de Viorel Chetraru, dar a fost promovat în Parlament de Stoianoglo.

Elevii și studenții aflați în carantină se vor putea întoarce la ore după șapte zile de la infectarea cu virusul COVID-19, nu după 14 zile cum era până acum. Decizia a fost luată la ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică. Potrivit secretarului de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolăescu, acest lucru va fi posibil doar dacă elevii vor prezenta un test negativ la COVID, realizat în ultimele 24 de ore.

Judecătorul condamnat Oleg Melniciuc a inclus falsuri în declarațiile de avere, iar cheltuielile lui au depășit veniturile. Informația se conține în sentința motivată de Judecătoria Anenii Noi, prin care Melniciuc a fost condamnat la șapte ani de pușcărie cu executare. O decizie definitivă urmează a fi luată de Curtea de Apel Chișinău. Melniciuc respinge acuzațiile.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie