Deputații din opoziție cred că Guvernul este obligat să găsească soluții și nu recunosc Rusia drept stat agresor
Politic 24 noiembrie 2022, 15:55 | 630

Republica Moldova s-ar putea pomeni în beznă în orice clipă, dacă Rusia va mai bombarda masiv Ucraina, afirmă deputații puterii. Potrivit acestora, într-o astfel de situație critică ne-ar putea ajuta doar România. De partea cealaltă, deputații din opoziție cred că Guvernul este obligat să găsească soluții și nu recunosc Rusia drept stat agresor.

GRIGORE NOVAC deputat BCS: "-Eu nu-s electric să vă spun cine se face vinovat. Problema e în rețele din câte am înțeles, din ceea ce spun specialiștii. -Problema e în rețele sau în Federația Rusă? -Rețelele sunt pe teritoriul Republicii Moldova, a Ucrainei și nu în Federația Rusă. -Bombardamentele au fost din Federația Rusă în Ucraina. -Și? -Credeți că Rusia este țară agresor sau nu? -Eu nu cred așa. Dumneavoastră așa credeți. -Cum numiți dumneavoastră o țară care bombardează alt stat? -Dumneavoastră, domnișoară, repetați una și aceeași întrebare. Eu am spus și vă rog să memorizați, orice război, în orice colț al lumii nu este binevenit."

RADU MARIAN deputat PAS: "Nu excludem că ar putea să mai apară astfel de incidente, dacă Rusia va continua să bombardeze structura energetică a Ucrainei. Întreruperile de ieri au fost cauzate de bombardamentele rusești în Ucraina. Chiar dacă noi importăm din România, linia de tranzit prin care ajunge electricitatea în România, trece prin Ucraina. Noi astăzi încă nu avem o linie direct cu România. Abia această guvernare a început să o construiască."

IGOR GROSU președintele Parlamentului: "Ceea ce s-a întâmplat ieri este urmare a bombardamentelor barbare a Federației Ruse asupra orașelor, nodurilor electrice din Ucraina. Se discută foarte activ cu colegii din România, în cazul în care va fi nevoie de un suport suplimentar din partea lor. Asta trebuie să știe cetățenii noștri."

VLAD BATRÂNCEA deputat BCS: "Situația este gravă, dramatică, războiul din țara vecină creează mai multe probleme și riscuri pentru Republica Moldova, dar noi trebuie să privim această situație foarte pragmatic, prin prisma intereselor Republicii Moldova să ne asigurăm neutralitatea și securitatea cetățenilor. Totodată, să găsim soluții, pentru asta și există guvernarea, pentru asta există Parlamentul."

IRINA LOZOVAN deputat BCS: "-Și? Vremuri bune? -Cine se face vinovat de această situație? -Vremuri bune, oameni buni. "

Opinia ta contează. Comentează!