Pregătirile pentru premiera spectacolului „Făt-Frumos: Renașterea” sunt în desfășurare, oferind o poveste fascinantă
Cultură 22 februarie 2024, 20:07 | 512

Trupa Teatrului „Luceafărul” pregătește o premieră a spectacolului „Făt-Frumos: Renașterea”. Actorii au de jucat o poveste fascinantă, care îmbină tradiția cu elemente moderne. Spectatorii, de la mic la mare, vor vedea o reinterpretare a mitului eroului Făt-Frumos. Îndemnăm publicul să reconsidere ideile preconcepute despre eroi și să descopere că oricine poate fi erou atât timp cât își dorește acest lucru, ne-a mărturisit regizorul Slava Sambriș.

SLAVA SAMBRIȘ, regizor, director artistic, Teatrul „Luceafărul”: "Au vrut să dărâmăm cumva clișeul de erou. Să apelăm la Făt-Frumos, pentru că este cel mai reprezentativ cumva erou al spațiului românesc și am vrut să deconstruim acest mit sau clișeu despre eroul dus la entitate. Am ajuns la ideea că oricine poate fi erou, important să îți dorești asta, asta este și mesajul spectacolului, prin asta îl face diferit."

EUGEN NICOV, actor: "E premieră pentru mine spectacolul și e premieră calc prima dată pe scena Teatrului „Luceafărul” ca și actor angajat aici. Asta un pic... nu că m-a stresat, dar mi-a pus niște pietricele în spate. Dar m-am adunat și suntem gata. Spectacolul e pentru toate vârstele, trebuie să trezim copii din noi, pentru că fiecare avem copil în suflet."

GIGI TABARCEA, actor: "Să se regăsească prin personajele noastre. E un spectacol absolut pozitiv. E un spectacol simplu. E un spectacol și pentru copii și pentru maturi. Toți se vor regăsi."

LORA DOLGHII, actriță: "Ne vor vedea vedea în primul rând pe noi, actorii Teatrului „Luceafărul”, care sper eu de fiecare dată suntem buni și sper că și de data asta să nu îi dezamăgim. Vor vedea un spectacol minunat în regia lui Slava cum sunt de altfel toate. Se vor regăsi probabil în lumea copiilor dacă ne referim la cei maturi."

Spectacolul „Făt-Frumos: Renașterea” prinde viață prin textul creat de Iulian Bubuioc, completat de costumele realizate de Stela Verebceanu și scenografia semnată de Adrian Suruceanu, toate contribuie la crearea unei atmosfere captivante a basmului.

IULIAN BUBUIOC, autorul piesei: "Din start când mi s-a propus să scriu o piesă de la zero, axată pe basme și folclor românesc, am acceptat pentru că este un super exercițiu și am luat matricea, adică baza scrierii contemporane, axând pe motive din folclorul românesc. Cu acest spectacol și cu această piesă noi vrem să popularizăm folclorul românesc."

ADRIAN SURUCEANU, pictor, scenograf: "Slava a reușit să ne ducă pe toată echipa în lumea basmelor și să ne atragă și pe noi pictorii-scenografi, eu, Stela Verebceanu și sigur că e despre noi. E într-un stil modern, dar oricum cu rădăcini până în...cucutenii noștri."

Spectacolului „Făt-Frumos: Renașterea” se va juca pe 24 și 25 februarie, la orele 15:00 și 19:00, pe scena Teatrului „Luceafărul”.

Opinia ta contează. Comentează!