Igor Dodon a fost ales președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova
Politic 30 decembrie 2020, 19:40 | 2394

Igor Dodon este noul președinte al Partidului Socialiștilor. Decizia a fost luată astăzi la cel de-al XVI-lea Congres al PSRM, care s-a desfasurat cu ușile închise. La eveniment au participat aproximativ 80 de persoane. Participanții au ajuns cu taxiul, au fost aduși cu mașinile prietenilor sau cu cele de serviciu. Membrii PSRM spun că au respectat toate normele în contextul pandemiei, deși am surprins mulți oameni fără mască. Igor Dodon nu a făcut excepție.

ZINAIDA GRECEANÂI, membru PSRM: "A fost votat unanim ce către Congresul Partidului pentru funcția de președinte a partidului este domnul Igor Dodon."

IGOR DODON, președintele PSRM: "Agenda noastră pentru anul viitor cuprinde două obiective. Unul- întărirea partidului la nivel central și local și al doilea pregătirea și învingerea la alegerile aprlamentare anticipate care sigur vor avea loc anul 2021."

Potrivit programului anunțat de PSRM, evenimentul urma să dureze o oră și jumătate, însă a durat aproape trei.

IGOR DODON, președintele PSRM: "Doar raportul meu a durat o oră și ceva, unde am detaliat ce am făcut până acum și ce o să facem mai departe. A durat mai mult decțt am preconizat. - De ce nu purtați mască? -Am purtat mască, ca să vă fie mai comod să auziți răspunsul la întrebări, aici nu."

Imaginile publicate pe pagina de facebook a PSRM demonstrează însă contrariul. Dodon nu a purtat masca nici când a ținut discursul, nici când a venit la eveniment. Se întâmplă în condițiile în care masca este obligatorie în toate spațiile deschise și în închise din municipiul Chișinău. I-am surprins și pe alți membri ai PSRM fără mască.

CORNELIU FURCULIȚĂ, membru PSRM: "-Eu am să port când o să intru în spațiu public, eu sunt deja afară. -În spațiu deschis tot este nevoie să purtăm mască. -Bine, atunci luați microfoanele și dați-vă la o parte de la mine fiindcă eu sunt fără mască."

Igor Dodon a venit la eveniment cu o mașină Skoda.

IGOR DODON, președintele PSRM: "-Cui aparține automobilul cu care ați venit astăzi? -Să întrebați colegii din bază care sunt responsabili de aceasta."

Zinaida Greceanâi a ajuns cu o mașină de model Toyota. Am încercată să aflăm cui aparține însă nu ne-a răspuns.

După congres nu am primit însă un răspuns.

Pe ceilalți membrii ai PSRM i-am surprins cum vin cu taxiul, cu mașinile partidului, sau ale prietenilor.

La Congresul Socialiștilor a venit și primarul capitalei Ion Ceban, deși și-a suspendat calitatea de membru după ce a câștigat alegerile locale.

ION CEBAN, primarul Chișinăului: "- Este în primul rând pauza de masă. Doi- am venit ca și membru al echipei care m-a delegat în primărie. - Ce urmează să faceți aici? - Păi voi asista că sunt invitat. -După Congres vă întoarceți înapoi la primărie? -Sigur că da. - Vă veți încadra în pauza de masă? -Eu rar când am masă în pauza de masă."

Potrivit lui Vlad Batâncea, Ion Ceban a stat pănă la finalul evenimentului, care a durat trei ore.

Opinia ta contează. Comentează!