Jurnalul orei 15, 28 Iunie
Jurnalul orei 15:00 28 iunie 2022, 22:44 | 653

Prezentat de Eugenia Apostu

Rusia s-ar putea confrunta în curând cu o incapacitate tehnică de plată a datoriei sale externe. Din cauza sancțiunilor economice anunțate de Statele Unite și Uniunea Europeană după invazia Rusiei în Ucraina, țara întâmpină dificultăți în a-și plăti datoria externă. Termenul de grație pentru rambursarea unei tranșe de 100 de milioane de dolari a expirat duminică.

Procurorul Iulia Popov, soția lui Ruslan Popov, fost adjunct al procurorului general Stoianoglo, a fost suspendată astăzi din funcția pe care o avea la Procuratura municipiului Chișinău. Ea a fost suspendată până la pronunțarea definitivă și irevocabilă a instanței. Iulia Popov este învinuită, la fel ca și soțul ei, de îmbogățire ilicită și fals în acte publice. Avocatul familiei Popov, Igor Hlopețchi, nu a comentat, deocamdată.

Guvernul de la Chișinău are timp până în primăvara anului viitor să facă reforme, de care vorbește Comisia Europeană. ”După asta, în funcție de rezultatele obținute și concluziile rapoartelor de evaluare, ar putea începe procesul de negociere”, a precizat ambasadorul Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, Daniela Morari, într-o discuție cu jurnaliștii de la Chișinău aflați la Bruxelles, printre care și reporterul Jurnal TV, Diana Popa.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie