Țvetana Curdova ar fi în continuare proprietarul companiei ”Jet Business Limited”
Justiţie 21 februarie 2022, 19:33 | 1309

Soția lui Alexandr Stoianoglo, Țvetana Curdova, ar fi în continuare beneficiarul final al companiei ”Jet Business Limited”, fondată în Ucraina de către Veaceslav Platon. Informația apare într-o decizie a Ministerului Justiției de la Kiev în care se arată că modificările făcute în Registrul de stat al Ucrainei, în ianaurie 2021, prin care Țvetana Curdova a devenit proprietarul companiei, au fost legale și sunt valabile în continuare. Se întâmplă după ce Alexandr Stoianoglo a declarat că nu are nimic de-a face cu firmele lui Platon, iar soția sa ar fi devenit proprietar în acte a companiei lui Platon urmare a unei ilegalități comise de notarii ucraineni.

În documentul publicat pe site-ul oficial al Ministerului Justiției de la Kiev, datat cu 16 februarie 2022, se arată că, în luna noiembrie a anului trecut, Țvetana Curdova a depus o plângere la această instituție prin care a reclamat că notarul privat Aliona Kolesnik ar fi făcut ilegal modificări în Registrul de stat prin care a trecut-o ca proprietar al companiei ”Jet Business Limited”, fără acordul ei. Ministerul ucrainean al Justiției susține însă că a făcut verificări suplimentare, a solicitat documente adiționale și a creat o comisie specială pentru a verifica legalitatea actelor notariale prin care soția lui Stoianoglo a devenit proprietara companiei.

DECIZIA MINISTERTULUI JUSTIȚIEI DE LA KIEV: "A respinge plângerea cetățeanului Republicii Moldova, Curdova Țvetana, din data de 08.11.2021 împotriva acțiunii de înregistrare a SRL „JET BUSINESS LIMITED”, pe motiv că notarul privat Kolesnik a luat decizia de înregistrare în condițiile legii."

Altfel spus, Țvetana Curdova rămâne, în continuare, proprietarul firmei fondate de Veaceslav Platon. L-am sunat pentru o reacție pe avocatul lui Alexandr Stoianoglo, Vasile Gafton, pe care l-am întrebat de firma soției procurorului general suspendat.

VASILE GAFTON, avocatul lui Alexandr Stoianoglo: "- Noi am prezentat procurorilor. Procurorii au materiale. S-au făcut investigații pe faptul acesta că soția nu este beneficiar, că ea n-a fost în Ucraina, că toate actele sunt contrafăcute acolo. - Dar Ministerul Justiției din Ucraina spune că actele sunt perfect legale. - Nu sunt perfect legale. Eu înțeleg că se fac imixtiuni de aici. Cum pot fi perfect legale actele când din baza de date de la Aeroport se scoate varianta electronică a pașaportului lui Kurdova Țvetana. Această copie scoasă din baza de date se duce în Ucraina, se face o traducere, se legalizează traducerea și, în baza acestei legalizări, se duce la notar și notarul introduce datele."

În ianuarie 2021, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat, într-o conferință de presă, că Veaceslav Platon ar avea legături de afaceri cu soția lui Alexandr Stoionoglo. Aceasta ar fi devenit peste noapte beneficiarul final a două companii ucrainene care au legătură cu Platon, inclusiv ”Jet Business Limited”. Firmele au figurat în decizia instanței de condamnare a lui Platon, pentru care acesta a stat la închisoare. Ulterior, Alexandr Stoianoglo a respins orice legături de afaceri cu Platon, iar acesta din urmă a spus că este vorba de acțiuni provocatoare dirijate de Viorel Morari cu scopul discreditării lui Stoianoglo.

Opinia ta contează. Comentează!