Patrula Jurnal TV, 23 Mai

Analiza stării criminogene din țară, Cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Fostul judecător ucrainean Nicolai Ceaus, care ar fi fost răpit din centrul Chișinăului acum 44 de zile, a apărut într-un video postat anonim pe Telegram, în care spune că este viu și sănătos. Acesta pare a fi într-o cameră, dar nu a comunicat unde se află și susține că nu a fost răpit. Avocatul lui Ceaus, Iulian Bălan, susține că nu a mai comunicat cu clientul său și rămâne pe aceeași poziție - el crede că Ceaus a fost răpit.

Procuratura Generală nu va relua urmărirea penală în cazurile Butmalai, Luncașu și Salemi. Procurorii consideră că mărturiile fostului deputat roman Cristian Rizea nu conțin date concrete ce ar indica asasinarea celor trei persoane. Cristian Rizea spune că a prezentat anchetei informații noi, iar urmărirea penală nu va fi reluată, deoarece ”în sistem au mai rămas oameni fideli fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc”.

Justiția este domeniul în care nu s-au făcut progrese în ultimii ani și rămâne influențată de sistemul care a capturat Republica Moldova. Declarația a fost făcută de către ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, la Jurnal TV. Potrivit diplomatului, un nou parlament ar putea să înceapă reformarea reală a justiției, iar una din principale sarcini ale viitorului guvern de la Chișinău ar trebui să fie dezrădăcinarea corupției mari.

Opinia ta contează. Comentează!