Image-Description
Interpol caută unde se ascunde Șor
Justiţie 9 noiembrie 2023, 18:29 | 1065

Autoritățile de la Chișinău au primit o confirmare oficială de la Tel-Aviv că fugarul Ilan Şor a părăsit teritoriul Israelului în ziua de 6 noiembrie. Despre acest lucru ne-a spus astăzi șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Ţentiu, potrivit căruia, experții acumulează acum informațiile necesare, pentru a afla unde a plecat Șor.

VIOREL ȚENTIU, șeful Biroului Interpol Moldova: "La data de astăzi am recepționat un răspuns oficial al autorităților din Israel precum că la data de 6 noiembrie, după masă, Ilan Șor a părăsit teritoriul Israelului, însă, tot dânșii au confirmat că ruta și direcția de deplasare nu le sunt cunoscute. Anume care a fost avionul, unde a plecat, nu se cunoaște."

Interpol nu are informații nici din partea Federației Ruse, nici din partea altor state despre faptul că Șor ar fi traversat frontiera acestora și se află la Moscova, a mai declarat Viorel Țentiu. Acesta afirmă că Interpol a solicitat statelor membre ale Interpol să-l rețină pe cetățeanul Ilan Șor.

Invitat la discuții, analistul Comunității Watchgog”, Sergiu Tofilat, nu exclude faptul că Ilan Șor a plecat la Moscova.

SERGIU TOFILAT, analist, comunitatea Watchdog: "Moscova și regiunile apropiate sunt o destinație preferată de „slugile” lui Putin. Ne aducem aminte cum în 2014, cetățeanul Ianukovici, fostul președinte al Ucrainei, tot așa pe furiș a plecat încolo. Nu-i nimic surprinzător. Interesant detaliul acesta că Șor a zburat cu avionul lui Abramovici. Acest Abramovici, el era aproape de guvernare încă din perioada lui Elțin, și el, într-adevăr, a fost și este pușculița sau ”borsetka” sau una din ”borsetcile” Kremlinului."

Potrivit investigației jurnal.md, prin Aeroportul din Istanbul au luat calea spre Moscova și deputații socialiști Adrian Albu și Bogdan Țîrdea. Cei doi și-au confirmat prezența la Moscova, după ce au scris pe rețelele sociale că participă la o reuniune a CSI, dedicată temelor de securitate. Analistul Sergiu Tofilat spune că cei doi au fost chemați la Moscova pentru a primi indicații. ”Oamenii au fost chemați să li se spună ce să facă, cum să facă, unde să mai atace și ce acțiuni subversive să întreprindă în Republica Moldova. Fără indicațiile Moscovei ei nu fac nimic”, a conchis Sergiu Tofilat.

Opinia ta contează. Comentează!