Scumpirile carburanților nu se opresc
Economic 27 ianuarie 2022, 15:52 | 1023

Șoferii sunt descurajați - fiecare zi începe cu verificarea prețurilor la pompă, iar acestea nu mai au stăpânire. Astăzi, un litru de benzină costă peste 22 de lei, iar unul de motorină - peste 19 lei. Unii șoferi acceptă situația și merg înainte, alții nici nu-și ascund indignarea. În același timp, ANRE zice că are propriile calcule și anunță că de mâine, pe panouri vor fi afișate alte cifre, mai mari.

Litrul de benzină va costa mâine cu nouă bani mai mult, iar cel la motorină - cu opt. Șoferii spun că nu mai rezistă. S-ai săturat să economisească pe tot mărunțușul.

Spun că s-au săturat de scumpiri și șoferii microbuzelor de linie. Aceștia sunt convinși că în astfel de condiții nu o vor activa mult timp.

Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, creșterea prețurilor pentru produsele petroliere principale de tip standard este dictată de tendința generală de creștere a cotațiilor înregistrate la bursele internaționale. De la 1 septembrie 2021 au intrat în vigoare modificările la legea produselor petroliere, iar ANRE stabilește prețurile plafon pentru benzina cu cifra octanică 95 și pentru motorină. Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

Opinia ta contează. Comentează!