Jurnalul orei 19, 5 Aprilie
Jurnalul orei 19:00 5 aprilie 2024, 20:15 | 971

Prezentat de Călin Jucovschi

Cele mai importante titluri ale ediției:

Astăzi a avut loc prima ședință de judecată, în care soția lui Igor Ciofu, agentul de securitate ucis în atacul de la Aeroportul Chișinău, solicită o indemnizație de deces de șapte milioane de lei și un prejudiciu moral de 400 de mii de lei.

Drapelul Rusiei a fost declarat extremist pe teritoriul Republicii Moldova. O sesizare la instanță au depus Procuratura Generală, Ministerul Justiției și Serviciul de Informații și Securitate. Anterior, a fost interzisă folosirea simbolurilor ce promovează războiul - semnele Z, V și panglica Sf. Gheorghe.

Moscova va încerca să oprească, în anul curent, drumul european al Republicii Moldova, afirmă secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu pentru Jurnal TV. Ce spune oficialul despre actuala relație a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și NATO, aflați în jurnal.

Programul Instrumentul European pentru Pace a fost suplimentat cu încă 41 de milioane de euro și Republica Moldova va avea un nou radar. Ce spun experții militari despre noua achiziție, vedeți în scurt timp, la știri.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie