Jurnalul orei 19, 13 Mai
Jurnalul orei 19:00 13 mai 2022, 22:03 | 1728

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Inflația crește dramatic și lovește puternic în familiile cu venituri mici. De la o inflație prognozată de 5% la începutul anului am ajuns la 27 la sută, iar cele mai crâncene scumpiri sunt așteptate abia în trimestrul trei al anului. Datele sunt oficiale și au fost făcute publice de BNM.

Adrian Glijin, „condamnat” recent ilegal la 13 ani și șase luni de închisoare de către regimul separatist de la Tiraspol a fost, de fapt, luat ostatic ca să fie schimbat cu un milițian separatist care a răpit și maltratat oameni și care se află acum în pușcărie la Chișinău. Asta se numește terorism, susține fostul vicepremier pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea.

După demontarea schemelor lui Andronachi și Vâlcu de la Agenția Servicii Publice și blocarea unei licitații dubioase, autoritățile au reușit să economisească bani și să reducă prețul pașapoartelor cu 200 de lei începând cu luna august.

Ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, a participat pentru prima dată la reuniunea miniștrilor de Externe din grupul celor șapte. S-a discutat despre securitatea regională în contextul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei și despre sprijinul extern de care Moldova are nevoie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie