Jurnalul orei 15, 26 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 26 octombrie 2022, 21:44 | 545

Prezentat de Eugenia Apostu

Situația din Republica Moldova arată clar cum Rusia a transformat energia în armă, susține comisarul european pentru energie, Kadri Simson. Problema constă nu doar în găsirea surselor alternative, dar și de finanțare, afirmă oficialii din Occident.

Chișinăul a invitat Tiraspolul să dea curs unei reuniuni în format „1+1”, pentru a discuta despre criza energetică. Anunțul a fost făcut de Biroul Politici de Reintegrare în contextul în care Republica Moldova se confruntă cu un deficit de energie electrică după ce Gazprom-ul a redus livrările de gaze pentru ambele maluri ale Nistrului, iar regimul separatist a decis să scadă producția de curent de la Cuciurgan pentru dreapta Nistrului.

Situația actuală îi face pe oameni să fie și mai atenți la resursele, pe care le consumă. Deși mereu au trăit cu cureaua strânsă din cauza salariilor și pensiilor mici, sătenii spun că așa de greu nu a mai fost. Oamenii sunt optimiști, dar pentru orice eventualitate, și-au făcut stocuri de lumânări... Echipa noastră de filmare a fost în câteva sate din raioanele Glodeni și Fălești.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie