Jurnalul orei 15, 29 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 29 octombrie 2021, 18:15 | 943

Prezentat de Vasile Luchianu

Veaceslav Platon este așteptat marți, 2 noiembrie, la Procuratura Anticorupție, unde urmează să-i fie înaintate noi acuzații - escrocherie și spălarea banilor în proporții deosebit de mari. Controversatul om de afaceri se află însă la Londra și le sugerează procurorilor că mai bine ar fi să vină ei în Marea Britanie.

Este așteptat la Chișinău și Gheorghe Cavcaliuc. El se află în orașul Londra, dar Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale l-a citat pe 5 noiembrie, pentru a fi audiat în calitate de învinuit în dosarele Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi. Anterior, președintele Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost anunțat în căutare în dosarul „verde de briliant”.

Angajații fostei Direcții 5 ar fi fost implicați în răpirea unui cetățean al Republicii Moldova. Serviciul de Informații și Securitate de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au documentat un nou episod în dosarul intentat împotriva unor foști angajați ai Direcției 5 a Inspectoratului General al Poliției, cu implicarea unor angajați de rang înalt ai structurilor ilegale din regiunea transnistreană.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie