Patrula Jurnal TV, 3 Iulie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Rudele unui tânăr ucis acum un an în satul Pelenia, raionul Drochia, au suspiciuni că se încearcă scutirea făptașilor de pedeapsă. Pe 24 iulie se va împlini un an de la moartea lui Alexandru Babaleu, iar cei patru inculpați vor fi eliberați din arest la domiciliu. Așa prevede legea. Aplicarea unei noi măsuri preventive ar fi opțională pentru judecător. Deși a trecut aproape un an de când a fost comisă crima, dosarul se află abia în faza incipientă. Este un dosar complex, se apără procurorul de caz.

Igor Dodon a fost pus sub învinuire în dosarul „Energocom”. Procuratura Generală anunță că Dodon este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat. Învinuirea vizează acțiunile din perioada 2008-2009, când Dodon era ministru al Economiei și Comerțului. Acesta a negat acuzațiile și spune că procurorii ar fi decis să pornească dosarul, doar pentru că nu ar avea dovezi în alt dosar, în care el este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Uzina metalurgică din Râbnița ocolește sancțiunile occidentale impuse Rusiei. După eliminarea Rusiei din sistemul internațional de plăți SWIFT, uzina metalurgică s-a pomenit în incapacitate de a mai face tranzacții financiare, prin intermediul băncilor rusești, pentru achitarea importului de metal uzat din Europa. Respectiv, s-au blocat și plățile pentru exporturile sale de metal. Doar că cei de la Râbnița s-au înregistrat la o bancă virtuală cu sediul juridic la Londra - instituție care nu există fizic, dar care facilitează transferurile de bani printr-o altă metodă de plăți online. Această bancă virtuală a fost implicată anterior în scandaluri financiare și este conectată la o persoană din Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!