Afacere socială inițiată cu sprijinul uniunii europene
Advertorial 15 februarie 2021, 14:34 | 2266

Familia Gavriliță din Băcioi a descoperit forța tămăduitoare a microverdețurilor, iar pasiunea pentru creșterea lor au transformat-o într-o afacere. Din 2015, sera din propria curte adăpostește germeni, vlăstari și iarbă de grâu.

Lucia "vinde" sănătate și promovează dieta vegană. Acest regim a vindecat-o pe fiica ei, care suferea în copilărie de o afecțiune. Acum, în semn de solidaritate, toți membrii Gavriliță au trecut la stilul de viață raw vegan.

Pentru a-și dezvolta afacerea, Lucia a obținut un grant nerambursabil de 160 de mii lei prin programul ODIMM „Femei în afaceri, cofinanțat de Uniunea Europeană.. Suma de bani a fost investită în cumpărarea panourilor solare necesare pentru procesul de creștere a microverdețurilor și la crearea a două programe de educație online în domeniul alimentației sănătoase.

În prezent, compania are opt angajați, dintre care patru persoane sunt cu grad de dizabilitate, iar o persoană provine din mediul social vulnerabil. Astfel, conform legislației internaționale, compania se încadrează în categoria “întreprinderilor sociale”.

Opinia ta contează. Comentează!