Unii deputați independenți și neafiliați s-au ales, anul trecut, cu venituri de milioane și mașini de lux
Politic 13 aprilie 2021, 19:42 | 16684

Unii deputați independenți și neafiliați s-au ales, anul trecut, cu venituri de milioane de lei. Aceștia și-au cumpărat inclusiv mașini de lux. Jurnal TV vă prezintă astăzi top trei cei mai bogați aleși ai poporului fără partid.

Familia deputatului independent Alexandr Oleinic a obținut, în 2020, venituri din salarii și indemnizații de 446 de mii de lei. Acesta a indicat, în declarația de avere, că a vândut, anul trecut, două terenuri - unul de peste 10 milioane de lei și altul de aproape 20 de mii de lei. De asemenea, Oleinic a vândut o casă de 250 de metri pătrați ce valora peste 10 milioane de lei. Familia deputatului deține câteva terenuri care costă, în total, peste un milion de lei, majoritatea fiind donate, un apartament de peste 100 de metri pătrați, la fel, donat, ce valorează 725 de mii de lei, dar și alte imobile care, cumulativ, costă 151 de mii de lei. Familia deputatului Oleinic deține trei automobile - două valorează 400 de mii de lei, iar la al treilea, un Lexus, apare în declarație fără prețul. Membrii familiei Oleinic au cote-părți în două companii care valorează peste un milion de lei.

Deputatul neafiliat Vladimir Andronachi a obținut anul trecut venituri de 3,7 milioane de lei. Familia lui deține o doime dintr-un teren ce costă aproape 43 de mii de lei. Totodată, aceasta are un apartament de peste 200 de metri pătrați de 1,2 milioane lei, dar și o treime dintr-un apartament donat de aproape 378 de mii de lei. Familia lui Andronachi mai deține două spații comerciale de 6,5 milioane de lei și două automobile, cumpărate în 2020. Este vorba de un Mercedes de 1,3 milioane de lei și un BMW X7 de 1,9 milioane de lei. Pe câteva conturi bancare familia deputatului ține 1,1 milioane de lei. Aceasta deține, în patru companii, cote-părți ce valorează 142 de mii de lei și trebuie să întoarcă un credit de 7,7 milioane de lei.

Familia deputatului neafiliat Eugeniu Nichiforciuc a avut venituri, în 2020, de 2,5 milioane de lei. Familia acestuia a declarat trei apartamnente - unul de 330 de metri pătrați a cărei valoare nu este indicată, al doilea de 14 mii de euro se află în construcție, iar al treilea costă 403 mii de lei. Familia lui Nichiforciuc are două automobile. Este vorba de un Mercedes, cumpărat anul trecut cu 48 de mii de euro, și un Land Rover de aproape 252 de mii de lei. Pe patru conturi bancare familia lui Nichiforciuc are 375 de mii de lei și cote-părți în câteva companii în valoare totală de 1,7 milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie