„Vom discuta în echipă și urmează să luăm o decizie. De abia azi am aflat despre asta”, a declarat Maia Sandu, într-o emisiune la TV8, cu referire la fotoliul de parlamentar care va rămâne liber după demisia lui Alexandru Botnari.

Cu referire la alegerile prezidențiale din 2020, Maia Sandu a declarat că va candida, dacă o asemenea decizie va fi luată în cadrul blocului ACUM. Ea a spus, însă, că acest subiect nu ar fi fost discutat, încă, nici măcar în cadrul PAS.

Ea consideră că ar fi oportun ca blocul ACUM să aibă un candidat comun la următoarele alegeri prezidențiale. După ce PAS va adopta o asemenea decizie, subiectul va fi discutat și cu partenerii din Platforma DA, spune Maia Sandu.

„Dacă se va ajunge la această decizie, evident că o să mă implic pentru că noi asta trebuie să facem acum: să-l oprim pe Igor Dodon și să-l deferim justiției, să răspundă pentru lucrurile pe care le-a făcut și pe care intenționează să le facă”, a subliniat politiciana. Fosta prim-ministru insistă ca blocul ACUM să facă tot posibilul pentru a scurta durata aflării la putere a Guvernului Ion Chicu și asupra debarcării președintelui Igor Dodon de la conducerea Republicii Moldova.

„În luna iunie era clar că nu putem să luptăm pe două fronturi: și cu Plahotniuc, și cu Dodon. Era clar că trebuia să scăpăm de cel mai toxic. Și la momentul acela cel mai toxic era Plahotniuc. Asta ne confirmă și oamenii când merg să discut cu ei. Noi le-am oferit această pauză când ei s-au eliberat de toată teroarea și presiunile impuse de Plahotniuc. Era clar că la într-un moment o să ajungem să intrăm în luptă pentru a-l debarca pe Dodon”, a precizat Maia Sandu.

Ea nu a negat, însă, că în cadrul blocului ACUM au apărut animozități.

„Au fost niște situații care au condus la o anumită răcire în cadrul blocului ACUM. În unele raioane, anumiți oameni ai Platformei DA au ales să voteze cu PDM și PSRM și astfel blocul ACUM a rămas fără șansa de a avea acolo președinți de raioane. Am fi putut avea cel puțin în cinci raioane președinți de raion ai blocului ACUM, dacă toată lumea vota așa cum se votează. Colegii de la PPDA au spus că o să-i sancționeze, o să-i elimine din partid pe cei care au rămas. Sperăm să se întâmple acest lucru. E clar că există o anumită supărare între colegii noștri, mai ales la nivel local”, constată Maia Sandu.