Averea miniștrilor guvernului demisionar - Unii miniștri s-au ales cu locuințe noi anul trecut
Politic 3 mai 2021, 19:31 | 24290

Unii miniștri s-au ales cu locuințe noi anul trecut - unele cumpărate, altele donate. Așa reiese din declarațiile de avere și interese personale pentru anul 2020, depuse la ANI. Un reporter Jurnal TV a analizat cu ce averi pleacă miniștrii din guvernul demisionar și ne oferă un rezumat.

Olga Cebotari, viceprim-ministru pentru Reintegrare declară o avere de milioane. Ea a avut, anul trecut, venituri de peste 470 de mii de lei. Familia ei a mai obținut 300 de mii de euro de la o firmă din România. De asemenea, familia Olgăi Cebotari deține două terenuri în valoare totală de 149 de mii de euro. Anul trecut ea și-a cumpărat un apartament de 95 de metri pătrați care costă 54 de mii de euro, dar și un alt imobil de cinci mii de euro. Olga Cebotari și familia sa mai deține un apartament de 78 de mii de euro și altul donat de 1.3 milioane lei. Familia ei deține, pe două conturi bancare, 80 de mii de dolari și cote-părți în două companii, în valoare de 280 de mii de dolari și 200 de roni.

Familia ministrului în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, a obținut anul trecut venituri de 588 de mii de lei. Aceasta deține câteva terenuri în valoare totală de două mii de lei, un garaj de 110 mii de lei și a investit 23 de mii de euro și 562 de mii de lei în trei apartamente. Familia ministrului mai deține două automobile de 500 de mii de lei și 13 mii 500 de euro.

Ministrul Apărării Victor Gaiciuc și familia lui a obținut, în 2020, venituri de 673 de mii de lei. Familia ministrului deține câteva terenuri moștenite de 36 de mii de lei, dar și un alt teren achiziționat cu 15 mii de euro. Aceasta deține trei apartamente, o casă de locuit și un garaj în valoare totală de 101 mii lei. Unele imobile au fost moștenite sau donate. Familia lui Gaiciuc deține două automobile de 325 de mii de lei și 9.700 de euro. Ministrul Apărării are pe un cont bancar 13 mii de euro.

Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne, a avut venituri anul trecut de 275 de mii de lei. Familia lui are două terenuri, care valorează în total 158 de mii de lei. De asemenea, familia ministrului are două case de locuit, un garaj și o altă avere imobilă în valoare de 1,2 milioane de lei. Una dintre case i-a fost donată.

Familia lui Ion Perju, Ministru al Agriculturii, a obținut venituri anul trecut de aproape 390 de mii de lei. Aceasta deține câteva terenuri de 18 mii de lei și o casă de locuit de peste o sută de metri pătrați care costă 694 de mii de lei, dar și o altă avere imobilă de 178 de mii de lei. Familia ministrului are o mașină de 7.500 de euro.

Irina Vlah, guvernatorul Găgăuziei, a obținut din salariu, anul trecut, 363 de mii de lei. Ea are un apartament de peste 100 de metri pătrați care costă 658 de mii de lei și un garaj de 121 de mii de lei. Ambele bunuri i-au fost donate anul trecut.

Ministru al Educației, Lilia Pogolșa, are cea mai modestă avere. Ea a avut, anul trecut, venituri de 361 de mii de lei, are o casă de locuit de peste 250 de metri pătrați a cărei valoare nu este indicată. Familia ei mai deține un apartament de peste o sută de metri pătrați care costă 3,1 milioane de ruble, echivalentul a 761 de mii de lei și conduce o mașină Porsche. Aceasta deține cote-părți într-o companie ce valorează 2.700 de lei.

Opinia ta contează. Comentează!