Oamenii de știință susțin că au descoperit cel mai mic dinozaur din lume
IT şi Ştiinţă 12 martie 2020, 19:56 | 2238

Oamenii de știință susțin că au descoperit cel mai mic dinozaur din lume în nordul statului astiatic Myanmar, informează BBC. Este vorba despre un craniu asemănător cu cel al păsărilor, prins într-o bucată de chihlimbar vechi de 99 de milioane de ani.

Descoperirea a fost consemnată în prestigiosul jurnal Nature, scrie digi24.ro iar cercetătorii spun că acest dinozaur ar fi avut dimensiuni asemănătoare cu cele ale unei păsări colibri - cea mai mică pasăre existentă. Cei mai mici dinozauri cunoscuți până în prezent, precum Microraptor, cântăresc sute de grame, în timp ce o pasăre colibri cântărește doar două grame.

Alături de craniu s-au păstrat și zone de țesut moale, precum rămășițele limbii, iar acestea ar putea dezvălui informații noi despre biologia exemplarului. Luis Chiappe, co-autor al studiului și doctor la Muzeul de Istorie Naturală din comitatul Los Angeles, afirmă că este un noroc că acest mic exemplar s-a păstrat în chihlimbar, precum că astfel de vietăți mici sunt rare în lumea fosilelor. 

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE