Jurnalul orei 17, 27 Iunie
Jurnalul orei 17:00 27 iunie 2022, 20:32 | 985

Prezentat de Eugenia Apostu

Moscova acuză Bucureștiul că vrea să creeze o „nouă Românie Mare” și avertizează Chișinăul despre consecințe în cazul sprijinirii sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei. Amenințările au fost formulate de către vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev. Autoritățile de la Chișinău și București au reacționat imediat.

Guvernul de la București trimite la Chișinău aproape un milion de euro pentru dezvoltarea mass-media, culturii și educației. Printre proiectele vizate, 36 la număr, sunt Bookfest Chișinău și Zilele Filmului Românesc. ”Este un buget de trei ori mai decât anul trecut”, a precizat Adrian Dupu, secretarul de stat din cadrul Guvernului României, responsabil pentru relația cu Republica Moldova.

Numărul absolvenților care au luat nota zece la toate cele patru examene de bacalaureat aproape că s-a triplat față de anul trecut. 43 de candidați au zece pe linie, comparativ cu 16 în 2021. Rata de promovare a absolvenților din licee este de 84,34%. Astfel, dintre cei 11 mii 70 de liceeni, 9336 au promovat examenul de Bacalaureat. În această dimineață la toate centrele de bacalaureat au fost afișate rezultatele la examene. Absolvenții nu au făcut coadă ca pe vremuri, deoarece au avut posibilitate să vadă rezultatele online încă de la miezul nopții.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie